زنبور عسل, عسل طبیعی

آیا ترکیب عسل با چای خطرناک است؟

عسل با چای

ترکیب عسل با چای، یکی از وسوسه انگیزترین ترکیباتی است که می‌تواند به ذهن ما خطور کند. زیرا عسل می‌تواند به‌عنوان یک شیرین‌کننده طبیعی، در بسیاری از ترکیبات خوشمزه استفاده شود. اما سوالی که ممکن است فکر ما را به خود مشغول کند این است که آیا ترکیب عسل با چای داغ، خطرناک است؟ آیا مصرف مداوم چنین ترکیبی، می‌تواند به سلامتی ما آسیب برساند؟ امروز هم با مجله خرس قهوه ای همراه باشید تا به پاسخ این قبیل سوالات بپردازیم.

عسل با چای، بهترین ترکیب

همان طور که می‌دانیم چای یک نوشیدنی آرامبخش است. این نوشیدنی، بخشی از سبک زندگی ما ایرانی هاست که برای تسکین بیماری‌های ذهن و بدن، آن را مصرف می‌کنیم. هر چند بسیاری از ما ترجیح می‌دهیم تا مزه چای را با کمی شیرینی بچشیم. بنابراین ترکیب چای با عسل می‌تواند انتخاب مناسبی برای ما باشد. به‌علاوه این نوشیدنی گرم، یکی از بهترین راه‌ها برای مقابله با سرماخوردگی است. زیرا همه ما حداقل یک بار، ترکیب عسل با چای، لیمو و زنجبیل را برای درمان گلو درد، امتحان کرده‌ایم.

اما چیزی که واضح است، نگرانی‌های مردم در مورد سلامتی، روز به روز افزایش می‌یابد. به‌طوری که ترجیح می‌دهند تا در رابطه با رژیم غذایی و موادی که مصرف می‌کنند از قبل تحقیق کرده؛ و به صحت و سلامت آن مواد، اطمینان داشته باشند. بنابراین با وجود اینکه می‌دانند عسل طبیعی سرشار از پتاسیم، ویتامین و آنزیم‌هاست؛ باز هم ترجیح می‌دهند تا در رابطه با ترکیب عسل با مواد مختلف بیشتر بدانند.

انواع عسل و نتیجه ترکیب آن‌ها با نوشیدنی گرم

پیش‌تر توضیح دادیم که این روزها، مردم نیاز دارند تا در مورد ترکیبات رژیم غذایی خود بدانند. همان‌طور که می دانیم، بسیار از مردم بر این باور هستند که ترکیب عسل با هر نوشیدنی داغی می‌تواند بسیار مضر باشد. اما در این بین کسانی هم هستند که معتقدند، با مصرف مداوم عسل و چای توانسته‌اند بیماری های گلو درد، سر درد و برخی آلرژی‌های خود را درمان کنند!

بنابراین ممکن است بپرسید که چه تفاوتی بین این 2 دسته از مصرف‌کنندگان وجود دارد؟ آیا مسئله به نوع عسل طبیعی و منبع شهد بر می‌گردد یا یکی از این دسته‌ها حقیقت را پنهان می کنند؟ از این رو برای پاسخ به این سوال و یافتن حقیقت، بهتر است به انواع عسل طبیعی و واکنش هر یک از آن‌ها با گرما و دمای بالا بپردازیم.

آیا ترکیب چای و عسل طبیعی سمی است؟

ایده سمی‌بودن عسل با چای، اولین بار توسط فرهنگ خام خواری مطرح شد. این افراد عقیده داشتند که تمام مواد غذایی باید بدون تغییر در شکل مولکولی آن‌ها مصرف شوند.

از طرف دیگر همه ما می‌دانیم که هر محصول خامی، ممکن است در برخورد با حرارت، خواص خود را از دست بدهد. بنابراین فرقی نمی‌کند که این محصول خام، جزو سبزیجات است یا عسل طبیعی، مهم این است که اگر میزان حرارت از یک حدی بالاتر رود، تغییرات زیادی در بافت و خواص آن محصول اعمال خواهد شد.

پس درست است که ساختار مولکولی عسل در چای داغ تغییر می‌کند؛ اما آیا واقعا چنین ترکیبی سمی است؟ آیا مصرف مداوم این ترکیب به سلامتی انسان آسیب می‌رساند؟ برای پاسخ به این سوال بهتر است به میزان PH عسل بپردازیم. در واقع عسلی که گرم می‌شود، ساختار شیمیایی‌اش تغییر می‌کند. بنابراین مولکول‌های فروکتوز آن به HMF تجزیه می‌شوند که چنین تجزیه مولکولی برای زنبوران عسل سمی است نه انسان‌ها.

به‌علاوه اگر قرار باشد که حرارت، عسل را به ماده‌ای سمی برای بدن انسان تبدیل کند، پس تمام عسل‌های پاستوریزه باید سمی و زیان‌آور باشند. زیرا عسل‌های کارخانه‌ای را در معرض دمای بالا قرار می‌دهند تا مانع از شکرک زدن آن شوند!

چای و عسل

خطرات مصرف نوشیدنی داغ و عسل

عسل یک غذای خام است و مانند هر غذای خام دیگری، حاوی مقداری باکتری است. که به‌دلیل وجود این باکتری‌ها، مصرف عسل خام برای کودکان زیر یک سال توصیه نمی‌شود. زیرا سیستم ایمنی بدن آن‌ها به اندازه کافی توسعه نیافته است.

حال جدا از بحث نوزادان زیر یک سال، آیا برای مردمان عسل دوست، ایرادی دارد که عسل خود را همراه با چای مصرف کنند؟ اگر بخواهیم صادقانه به این سوال پاسخ دهم، باید بگویم خیر! مصرف عسل با چای هیچ ایراد یا ضرری ندارد؛ اما توجه داشته باشید که برای حفظ بافت و خواص عسل، میزان حرارت چای، مسئله مهمی است.

بهترین نوع مصرف نوشیدنی گرم و عسل

  • ابتدا لیوان چای خود را آماده کنید
  • صبر کنید تا چای کمی خنک شود
  • یک جرعه از آن را بنوشید
  • اگر دهان شما را نسوزاند، زمان اضافه‌کردن عسل به چای است

ترکیب چه نوع عسلی با چای خوشمزه‌تر است؟

انواع چای از گیاهان مختلف وجود دارد. همین مسئله در رابطه با عسل طبیعی هم صدق می‌کند. به این صورت که نوع عسل به منبع شهد زنبوران و کلنی بستگی دارد. از این رو، ترکیب برخی از انواع عسل با برخی از انواع چای بسیار خوشمزه و دلنشین می‌شود. البته لازم به ذکر است که این ترکیبات، سلیقه شخصی ما هستند و شما می‌توانید به میل خود آن‌ها را تغییر دهید.

  • ترکیب عسل شکوفه پرتغال با چای یاس
  • ترکیب عسل یونجه و مریم گلی با چای بابونه
  • و در نهایت، ترکیب عسل شبدر با چای سبز
بازگشت به لیست