زنبور عسل, عسل طبیعی

آیا عسل طبیعی، خاصیت اسیدی دارد ؟!

خاصیت اسیدی عسل خام و طبیعی

از آن جایی که همه ما، عسل طبیعی را با طعم شیرین آن می شناسیم؛ طبیعی است که با دیدن عنوان این مقاله، کمی تعجب کرده باشید. بنابراین امروز تصمیم گرفتیم تا در رابطه با خاصیت اسیدی عسل طبیعی و میزان PH آن با شما صحبت کنیم. پس با مجله خرس قهوه ای همراه باشید.

PH یا خاصیت اسیدی چیست ؟!

قبل از شروع صحبت در مورد میزان PH عسل، بهتر است PH را تعریف کنیم. در واقع PH مخفف کلمه Potential of Hydrogen است. این کلمه به معنی پتانسیل هیدروژن است و میزان اسیدی یا بازی بودن مواد را مشخص می کند. میزان این شاخص بین اعداد 0 تا 14 متغیر است. هر چه این عدد کمتر باشد، میزان اسیدی بودن آن ماده بیشتر است. پس PH پایین تر به معنی درجه اسیدی بالاتر است!

خاصیت اسیدی عسل طبیعی چند درجه است ؟!

میانگین PH عسل معادل 3.9 است. این مقدار بین 3 تا 6.1 متغیر است؛ زیرا میزان اسیدی بودن عسل به فاکتور های زیادی بستگی دارد؛ که از مهم ترین این فاکتور ها می توان به منبع گلی که زنبور عسل از آن تغذیه کرده، اشاره کرد.

رابطه طعم عسل با خاصیت اسیدی آن

همه ما می دانیم که مواد غذایی اسیدی مانند آب پرتغال، دارای طعم و مزه ای ترش هستند. بنابراین سوالی که ممکن است ذهن شما را درگیر کند به این صورت است که چرا طعم عسل طبیعی شیرین است ؟! مگر خاصیت اسیدی ندارد ؟!

همان طور که قبلا گفتیم، میانگین PH عسل 3.9 نزدیک به 4 است. پس اگر بازه اسیدی بودن را 0 تا 7 در نظر بگیریم؛ رقم 4 بیانگر PH با درجه معمولی است. پس منطقیست که خاصیت اسیدی عسل، تاثیری روی طعم شیرین آن نداشته باشد!

همه چیز در مورد خاصیت اسیدی مواد غذایی

طبق چیزی که قبلا گفتیم، هر چه یک ماده غذایی اسیدی تر باشد، PH آن کمتر است. حال نکته قابل توجهی که در رابطه با PH وجود دارد به این شرح است که هر چه میزان اسیدی بودن یک ماده بیشتر باشد، احتمال واکنش نشان دادنش نسبت به سایر مواد غذایی، بالاتر می رود! ممکن است بپرسید، مفهوم این جمله دقیقا چیست ؟!

اجازه دهید این موضوع را برایتان شفاف سازی کنیم! در واقع اگر میزان اسیدی بودن یک ماده غذایی زیاد باشد، مصرف همزمان آن ماده غذایی با سایر مواد غذایی، ریسک خواهد داشت. به این عنوان مثال همه ما می دانیم که مصرف همزمان عسل و خربزه موجب مرگ انسان می شود. درست است ؟!

انواع اسید موجود در عسل طبیعی

در عسل طبیعی، حداقل 18 نوع آمینه اسید و اسید های آلی وجود دارد. هر کدام از این اسید ها وظیفه خاص خود را بر عهده دارند. برای مثال دسته ای از اسید ها مسئول طعم عسل و دسته ای دیگر مسئول پایداری عسل هستند.

دقیقا به دلیل وجود همین اسید هاست که عسل هیچ وقت فاسد نمی شود و ماندگاری طولانی مدتی دارد. زیرا به دلیل وجود اسید ها، باکتری ها قادر به رشد و بقا در داخل بافت عسل نیستند.

البته لازم به ذکر است که در رابطه با این موضوع به صورت مفصل در مقاله “دلایل فاسد شدن عسل” توضیح داده ایم. بنابراین اگر تمایل به مطالعه عمیق تر این موضوع دارید، این مقاله را از دست ندهید.

خاصیت اسیدی عسل طبیعی

تغییر ساختار اسیدِ عسل در بدن انسان

باید خدمت شما عرض کنیم که بعد از مصرف عسل طبیعی، تمام اسید های موجود در عسل، در بدن ما خاصیت قلیایی پیدا می کنند. دلیل این اتفاق هم ساده است. زیرا PH اسید معده انسان کمتر از 3 است و این بدان معناست که خاصیت اسیدی عسل در مقابل خاصیت اسیدی معده ما، بسیار ناچیز و حتی قلیایی محسوب می شود.

میزان اسید موجود در عسل، چگونه اندازه گیری می شود ؟!

در آزماشگاه ها با روشی به نام litmus میزان PH عسل را اندازه گیری می کنند. به این صورت که از طریق تغییر رنگ کاغذ ها به سمت آبی یا قرمز، میزان اسیدی بودن را درجه بندی می کنند. هر چه رنگ کاغذ به سمت قرمز برود، درجه PH پایین تر است و هر چه به سمت آبی رود، درجه PH بیشتر خواهد بود.

البته لازم به ذکر است که اندازه گیری PH کار آسانی نیست. زیرا همان طور که می دانیم عسل حاوی مواد زیادی از جمله قندها، ویتامین ها، مواد معدنی، فلاونویید ها، اسید ها، منیزیم، پتاسیم، کلسیم، پروتیین و … است. بنابراین منطقیست که اندازه گیری اسید ها در بین این همه مواد مغزی، کار آسانی نباشد!

میزان PH موجود در انواع عسل

حال که در رابطه با PH و مواد تشکیل دهنده عسل برای شما صحبت کردیم، نوبت به درجه بندی PH عسل های موجود در فروشگاه خرس قهوه ای رسیده است. در فروشگاه ما انواع عسل های پایین موجود است که بر اساس برگه آزمایشگاه، میزان PH هر یک از آن ها را رو به رویش نوشته ایم.

  • عسل شاه بلوط : 5.4
  • اکالیپتوس : 4.4
  • عسل اسطوخودوس : 3.4
  • شکوفه پرتغال : 3.6
  • عسل رزماری : 3.9
  • آفتابگردان : 3.7
  • عسل آویشن : 3.5

با مشاهده لیست بالا و با توجه به PH های مختلف در انواع عسل، یک بار دیگر به این اصل می رسیم که PH موجود در هر عسل به منبع شهدی که زنبور از آن تغذیه کرده، بستگی دارد.

ارتباط خاصیت درمانی عسل با PH آن

قبل از کلام آخر بهتر است در مورد خاصیت درمانی عسل با شما صحبت کنیم. همان طور که می دانیم، یکی دیگر از خواص عسل طبیعی، درمان جای زخم، سوختگی و … است. اکنون سوالی که پیش می آید این است که عسل طبیعی چگونه قادر به درمان زخم و جای سوختگی است؟!

در پاسخ به این سوال بهتر است دوباره به مبحث باکتری ها برگردیم. همان طور که قبلا گفته بودیم باکتری ها برای زنده ماندن و رشد کردن، نیاز به رطوبت و محیط قلیایی دارند. اما عسل طبیعی به خاطر خاصیت اسیدی که دارد امکان رشد باکتری را در خود نمی دهد؛ به علاوه میزان آب و رطوبت موجود در عسل بسیار پایین است. بنابراین هیچ باکتری فرصت رشد و تکثیر در عسل را ندارد. در نهایت امر کاملا طبیعی است که با وجود همه این ویژگی ها، عسل طبیعی خاصیت ضد عفونی کننده داشته باشد و موجب درمان جای زخم، سوختگی و .. شود.

فروشگاه خرس قهوه ای

خرس قهوه ای با بیش از 15 سال سابقه کار در زمینه تولید عسل طبیعی و سایر فرآورده های زنبور عسل، با راه اندازی سیستم فروش آنلاین خود، سعی در پاسخ به تمام نیاز های شما در زمینه های تغذیه صحیح و بدنی سالم دارد.

به علاوه، ما فرآورده های خود را با برگه آزمایشگاه و ضمانت بازگشت وجه به دست شما می رسانیم . با خرس قهوه ای، مهمان فرآورده های زنبور عسل از آب و هوای بی نظیر آذربایجان شرقی باشید. خرس قهوه ای، رفیق روزهای شیرین…

بازگشت به لیست