آناتومی زنبور عسل, زنبور عسل

عسل طبیعی، شهد بالا آورده زنبور نیست!

عسل چیست

اینکه عسل طبیعی چیست و چگونه تولید می شود، ممکن است سوال خیلی از افراد باشد. زیرا همه ما در دوران کودکی، داستان های زیادی در مورد فرآیند تولید عسل طبیعی و زنبورها شنیده ایم.  هر چند در مقالات قبل اشاره کردیم که زنبورها، عسل را بالا نمی آورند؛ اما باز هم در این مقاله تصمیم داریم تا کمی در رابطه با آناتومی زنبور عسل و فرآیند تولید عسل طبیعی با شما صحبت کنیم. بنابراین با مجله خرس قهوه ای همراه باشید.

آیا زنبور عسل شهد گل هارو بالا می آورد ؟!

در پاسخ به این سوال باید بگوییم خیر؛ زیرا این یک باور اشتباه و سوتفاهم در رابطه با زنبوران است. علت اصلی این سوتفاهم به داستانی که در کودکی شنیده ایم بر میگردد. در واقع این داستان را به ترتیب زیر برایمان تعریف کرده اند …

زنبور کارگر شهد گل ها را می مکد و به کندو بر می گردد. سپس شهد گل ها را در کندو بالا می آورد! متاسفانه باید بگوییم هر کسی که داستان بالا را برای شما تعریف کرده به درک درستی از آناتومی زنبور و فرآیند تولید عسل طبیعی نرسیده است. بنابراین برای درک بهتر این موضوع، بهتر است به اول داستان برگردیم. یعنی جایی که زنبورها به جمع آوری شهد گل ها می پردازند.

زنبورها چگونه شهد گل ها را جمع آوری می کنند ؟!

در فرآیند تولید عسل طبیعی، سخت ترین و بزرگ ترین کار، جمع آوری شهد گل ها و گیاهان است. وظیفه جمع آوری شهد گل ها بر عهده زنبوران زن کارگر است. در واقع در هر فصل، هزاران زنبور کارگر، شهد میلیون ها گیاه را جمع آوری می کنند. باید بگوییم که زنبورها روش هوشمندانه ای برای جمع آوری شهد گیاهی دارند. در واقع زنبورها از پروبوسیس ( قطعات دهانی ) استفاده می کنند تا شهد را بمکند. ممکن است بپرسید این شهد ها در کجا ذخیره می شوند ؟!

همه چیز در مورد معده زنبور عسل

الان وقت آن رسیده تا کمی با آناتومی زنبور آشنا شویم. در واقع زنبور عسل 2 اندام داخلی داره که می توان از آن ها به عنوان معده نام برد؛ که نام این معده ها به ترتیب، معده اصلی و معده عسلی می باشد.

معده زنبور

 

معده عسلی برای ذخیره سازی شهد است و معده اصلی برای تغذیه و هضم کردن شهد. هنگامی که زنبور در حال شهد گیری است ابتدا شهد گیاه به معده عسلی او می رسد. حال زمان تصمیم گیری برای زنبور عسل است. این شهد را برای تغذیه مکیده یا برای ذخیره سازی ؟! اگر هدف ذخیره سازی و تولید عسل طبیعی باشد؛ پس تمام شهد ها در معده عسلی او باقی می مانند تا زمانی که به کندو بازگردد.

اما اگر هدفش تغذیه و هضم کردن شهد باشد، از طریق دریچه ای به نام پروونتریکولوس شهد را از معده عسلی به معده اصلی خود منتقل می کند و از آن تغذیه کرده سپس آن شهد را هضم می کند.

روند بازگشت شهد گیاهان از معده زنبور

اینجاست که سوتفاهم در رابطه با تف،بالاآوردن و دفع کردن شهد شروع می شود. زیرا روند بالا آوردن زنبور مشابه انسان نیست و محتویات داخل معده زنبور مانند انسان تغییر شکل نمی دهد.

در واقع زمانی که شهد ها در معده عسلی زنبور هستند یک آنزیم به نام اینورتاز ترشح می شود که روند تبدیل شهد به عسل را آغاز می کند. در نهایت شهد از زنبور کارگر به زنبور کارگری که در کندو حضور دارد منتقل می شود و به این ترتیب، فرآیند عسل سازی تکمیل می شود.

مراحل تبدیل شدن شهد به عسل طبیعی

فرآیند تبدیل شهد به عسل شامل دو مرحله اصلی است. ابتدا مقدار آب شهد با تبخیر رطوبت اضافی کاهش می یابد. سپس با افزوده شدن بزاق زنبور، تغییرات آنزیمی شهد به عسل تکمیل می شود.

سپس محصول نهایی در سلول های لانه های زنبوری مهر و موم می شود تا از عسل طبیعی در برابر رطوبت و فاسد شدن محافظت شود. دقیقا به این ترتیب است که در نهایت ما به چنین ماده غذایی مغذی و خوشمزه ای دست می یابیم. شگفت انگیز نیست ؟!

عسل طبیعی خرس قهوه ای

در آخر فراموش نکنید …

عسل طبیعی، شهد بالا آورده و یا شهد دفع کرده نیست؛ فراموش نکنید که زنبور ها می توانند شهد گیاهانی که ممکن است در یک هفته فاسد شوند را به این ماده غذایی با ارزش تبدیل کنند. پس با خیال راحت می توانید مصرف روزانه این ماده مغذی را به رژیم غذایی و سبک زندگی خود اضافه کنید و طعم شیرین رفاقت با عسل را بچشید.

فروشگاه خرس قهوه ای

خرس قهوه ای با بیش از 15 سال سابقه کار در زمینه تولید عسل طبیعی و سایر فرآورده های زنبور عسل، با راه اندازی سیستم فروش آنلاین خود، سعی در پاسخ به تمام نیاز های شما در زمینه های تغذیه صحیح و بدنی سالم دارد.

به علاوه، ما فرآورده های خود را با برگه آزمایشگاه و ضمانت بازگشت وجه به دست شما می رسانیم . با خرس قهوه ای، مهمان فرآورده های زنبور عسل از آب و هوای بی نظیر آذربایجان شرقی باشید. خرس قهوه ای، رفیق روزهای شیرین…

بازگشت به لیست