عسل خام, محصولات زنبور عسل

بررسی خواص و مضرات عسل خام

خواص عسل خام خرس قهوه ای

بررسی خواص و مضرات عسل خام، موضوعی است که امروز قصد پرداختن به آن را داریم. پس امروز هم با مجله خرس قهوه ای همراه باشید.

عسل خام چیست؟

عسل خام به عسلی گفته می‌شود که مستقیما از کندو برداشت شده و دارای خواص درمانی زیادی است. به طوری که می‌گویند با مصرف مداوم این عسل، بدنی سالم تر و عمر طولانی‌تری خواهیم داشت.

اما سوال اینجاست که عسل خام دقیقا چه خواصی دارد که می‌تواند موجب افزایش طول عمر شده و تا این حد به بهبود سلامتی ما کمک کند؟

تفاوت‌های عسل خام و پاستوریزه

عسل پاستوریزه همان عسل خام است که بر اثر حرارت تغییراتی در بافت آن به‌وجود آمده و داخل عسل آن هیچ گرده‌ای پیدا نمی‌شود. زیرا از شربت ذرت در تولید آن استفاده کرده‌اند.

لازم به ذکر است به‌خاطر حرارتی که به عسل خام می‌دهند، تمام آنزیم‌ها و مواد معدنی موجود در آن از بین‌رفته و آنتی بیوتیک‌های شیمیایی جایگزین آنها می‌شود.

خواص و مضرات عسل خام

در ادامه به‌صورت جداگانه، به خواص و مضرات عسل خام می‌پردازیم.

خواص عسل خام

اگر قصد آشنایی با خواص و مضرات عسل خام را دارید؛ بهترین کار بررسی میزان سلامتی افرادی است که در یک بازه زمانی طولانی مشغول به مصرف عسل خام و سایر فرآورده ‌های زنبور­عسل بوده‌­اند.

این یک واقعیت است که عسل طبیعی و سایر محصولات زنبور­عسل، شیمیایی نیستند و برای اینکه توانایی تاثیر­گذاری روی سلامتی و بهبود اعضای بدن را داشته باشند، نیاز به مصرف‌شدن در فواصل زمانی طولانی دارند.

از این رو برای تشریح تمام خاصیت‌های عسل خام با ما همراه باشید تا به بررسی یک آزمایش بپردازیم. آزمایشی که در آن روی 2 دسته از افراد تحقیقاتی به عمل آورده‌­اند.

دسته اول کسانی هستند که به مدت 25 سال و تمام روز­های هفته، همراه با وعده غذایی خود عسل مصرف می­کردند و دسته دوم کسانی هستند که عسل خام در رژیم غذایی آنها هیچ جایگاهی نداشته است.

نتیجه مصرف مداوم عسل خام

نکته جالب در رابطه با این افراد، مواردی است که در بین تمام آنها اشتراک دارد:

  • سطح کلسترول تمام آنها پایین است
  • هیچ یک از آنها به بیماری دیابت دچار نیستند
  • سطح عفونت بدن آنها بسیار کم است
  • هیچ یک از این افراد به بیماری رماتیسم دچار نشده‌اند
  • اختلالات قلب و عروق در هیچ از آنها دیده نمی‌­شود

پس با توجه به نتیجه آزمایش فوق، خواص عسل خام به شرح زیر است:

  • عسل خام سرشار از ویتامین، آنزیم و مواد معدنی است
  • این خوراکی شیرین خاصیت ضد قارچ و ضد باکتری دارد
  • از عسل خام برای درمان حساسیت استفاده می‌شود
  • مصرف عسل خام برای تنظیم فشار خون توصیه می‌شود
  • عسل خام سیستم ایمنی بدن را قوی می‌کند

مضرات عسل خام

حال که با خواص این عسل آشنا شدیم نوبت به بررسی مضرات آن می‌رسد. سوال اینجاست که چه کسانی حق استفاده از عسل خام را ندارند و در صورت مصرف دچار چه زیان‌هایی خواهند شد؟

کودکان زیر 2 سال نباید عسل خام بخورند

اگر به کودکی که زیر 2 سال سن دارد، عسل خام بدهید، نوزاد شما دچار بیماری بوتولیسم خواهد شد. علت این بیماری سمی است که از زهر زنبور عسل به‌وجود آمده و نوزاد شما را مسموم خواهد کرد.

نشانه‌های این بیماری تب، تهوع، استفراغ، گرفتگی عضلات، تنگی نفس و ضعف و بی‌حالی خواهد بود.

البته در برخی نوزادان این مسمومیت برعکس عمل کرده و موجب یبوست، فلج عضلانی و از دست‌دادن اشتها خواهد شد.

مضرات عسل خام

افزایش قند خون

توجه داشته باشید که اگر به بیماری قند خون دچار هستید، بهتر است که از مصرف عسل خام صرف نظر کرده یا عسلی که درصد ساکارز آن پایین است را به رژیم غذایی خود اضافه کنید.

عسل خام حاوی مقدار زیادی فروکتوز و گلوکز است که اگر در خوردن آن زیاده‌روی کنید به بیماری دیابت (قند خون) دچار خواهید شد.

تحریک سیستم عصبی

متاسفانه عسل خام حاوی یک سری ترکیبات است که می‌تواند به سیستم عصبی ما آسیب برساند.

این ترکیبات شامل سمی به نام گرانو توکسین است که موجب ایجاد اختلال در فعالیت‌های عصبی ما می‌شود.

به‌همین دلیل توصیه ما این است که اگر با مصرف عسل خام دچار اختلالات عصبی شدید، حتما مصرف آن را کاهش داده و با یک پزشک مشورت کنید.

درد شکم

پیش‌تر اشاره کردیم که عسل خام سرشار از فروکتوز است.

بنابراین با مصرف بیش از حد عسل خام، روده شما قادر به جذب مواد مقوی نخواهد بود.

به‌همین جهت اگر بعد از مصرف عسل خام دچار نفخ، گرفتگی، اسهال و یا ناراحتی‌های معده شدید، از ادامه مصرف آن خودداری کرده و به یک پزشک مراجعه کنید.

ایجاد واکنش‌های آلرژیک

به عنوان آخرین ضرری که ممکن است از مصرف عسل خام به شما برسد، تصمیم داریم تا در رابطه با واکنش‌های آلرژیک صحبت کنیم. باید بگوییم که در میان تمام واکنش‌های آلرژیک یکی از آنها مرسومیت بیشتری دارد.

نام این آلرژیک “شوک آنافیلاکتیک” بوده و عوارضی مانند سر گیجه، غش، تنگی نفس و نارسایی قلبی را در فرد به‌وجود می‌آورد.

این شوک در میان تمام عوارض عسل خام بسیار جدی به‌شمار می‌آید. زیرا در برخی اوقات حتی موجب مرگ فرد نیز خواهد شد.

بنابراین توجه داشته باشید که به هیچ عنوان در مصرف عسل خام زیاده‌روی نکنید. زیرا تنها راه پیشگیری از این آلرژیک کنترل مصرف عسل خام است.

بازگشت به لیست